World Cup: Broberg Söderhamn – Västerås SK

Västerås SK såg inte riktigt att känna igen i första halvlek. Broberg gjorde en bra halvlek med bra försvarsspel. Ställningen var 1-1 inför andra halvlek där Västerås ökade tempot direkt i andra halvlek.  Västerås återtog ledningen direkt, men Broberg höll spelet väl uppe och vände till 3-2-ledning. Men med slarv vid ett par tillfällen i Brobergsförvaret kunde Västerås vända till seger med 3-6. Tobias Holmberg var Västerås starke man i matchen och var drivande till segern.

Totalt sätt tyckte Ola Grönberg, tränare i Broberg att man gjorde en bra match men att det blev några mål för mycket.
Så här sammanfattade matchen så här i den webbsända matchen:
– Stora delar av matchen gör vi väldigt bra. Jag menar att VSK är ett starkt lag som vill äga mycket boll.
När vi väl kommer i överläge så tycker jag att vi blir lite för stressade. Vi är inte vana med att hantera bollen
i sådana här korta matcher när vi leder. VSK sätter in stötar i rätt sällen och sedan
är vi lite slarviga med bollen stundtals. Dom får lite enkla mål men de gör bra saker.

Broberg Söderhamn – Västerås SK 1-2 (1-1)
0-1 Självmål i samband med hörna (10)
1-1 Robin Redin, hörnretur (27)
1-2 Max Mårtensson. Passning Simon Jansson från kanten (31)
2-2 Jonaas Engström Fint anfall av Broberg (Pass Joel Wigren)
3-2 Erik Jonsson 42  (Fritiof Hagberg) På hörna i nättaket över Bergwalls huvud.
3-3 Tobias Holmberg (44) Skott
3-4 Simon Jansson (49) Frispelad efter lytft från Tobias Holmberg
3-5 Janne Rintala (54) Tabbe av försvarsspelare ger Janne bollen.
3-6 Tobais Holmberg (58) Passning Mikael Olsson